Doelen instellen in Google Analytics

Fay-1
Fay
1 min. lees plezier
pulse rechts

Een nieuw doel aanmaken in Google Analytics?

1.    Log in met jouw Google account op www.analytics.google.com
2.    Klik links onderin op Beheer
3.    In de rechter kolom, de weergave kolom, vind je doelen. Klik dit aan.
4.    Hier klik je op “Nieuw doel”
5.    Voor het eerste doel kan je kiezen voor “Template”. Klik doorgaan.
6.    Geef je doel een naam en ID
7.    Kies het type doel dat je aan wilt maken.

7a. Kies je voor bestemming? Vul dan een bestemmingsurl in. Je kunt eventueel een waarde en trechter koppelen aan het doel. Klik opslaan.
7b. Kies je voor duur? Dan moet je bij de volgende stap het aantal uren, minuten of seconde invullen dat de bezoeker op jouw website moet zijn om het doel te halen.
7c. Kies je voor pagina’s /schermen per sessie? Geef dan aan hoeveel pagina’s jouw bezoekers in één sessie moeten bekijken om aan het doel te voldoen.
7d. Kies je voor gebeurtenis? Dan is het doel dat een bezoeker een bepaalde actie uitvoert. Stel dan de gewenste gebeurtenissen in:
-    Categorie: bv. PDF, afbeelding of video, Prijslijst
-    Actie: downloaden, bekijken, openen
-    Label: Voer de naam van jouw document in
-    Waarde: als je een waarde wilt koppelen aan de gebeurtenis kun je later zien hoeveel het doel heeft opgebracht.

8.   Klik op opslaan

Hulp nodig?

Laat ons je verder helpen waar de blogpost ophoudt.

achtergrond contactformulier
bottom bg

Zoeken

Doorzoek onze website

sidemenu achtergrond
contactbg1 contactbg2